För den som är intresserad av betting på fotboll finns ett näst intill oändligt antal matcher att välja mellan. Det underlättar därför om man har lite koll på lagen man bettar på och framförallt vilka ligor de spelar i. Därför listar vi här några av de hetaste ligorna.

Allsvenskan

Sveriges högsta division ligger många varmt om hjärtat och bjuder på flera klassiska klubbar med lång historia som de flesta fotbollsintresserade svenskar säkerligen redan har bra span på. Vad som är anmärkningsvärt för denna ligan är att underhållningsvärdet höjs av den jämnvikt som råder mellan toppklubbarna. Det är på förhand i princip omöjligt att med säkerhet tippa vilka lag som kommer att knipa topplaceringarna. Spännande för publiken, men svårtippad för den spelsugne.

Superettan

Sveriges näst högsta serie innehåller flertalet klassiska klubbar som varit uppe vid ett eller flera tillfällen i Allsvenskan. Även Superettan är mycket jämn och det är långt ifrån säkert att de lager som kommer uppifrån kommer att tillhöra toppskiktet i Superettan. Detta då lag som trillar ner från Allsvenskan ofta drabbas av spelarflykt, vilket kan påverka konkurrenskraften bland hungriga Superettan- klubbar.

Premier League

Engelska högsta divisionen är en riktig klassiker för svenskar tack vare den långa Tipslördag- traditionen som förgyllde lördagar för de som ville se utländsk fotboll i världsklass. Premier League håller faktiskt riktigt hög nivå och det finns vanligtvis 4-5 klubbar som på allvar utmanar om titeln. De flesta svenskar som gillar fotboll har säkerligen ett utländskt favoritlag och jag vågar gissa att en majoritet av dessa håller på ett engelskt lag.

Ligue 1

Franska ligan har fått ett uppsving de senaste åren då pengarna trillat in från investerare och med blågula ögon kan man även lyfta fram att Zlatans år i PSG inte gjorde ligan mindre intressant. Det som är nackdelen med Ligue 1 för närvarande är PSGs överlägsenhet. De senaste åren har inte bjudit på någon alltför spännande toppstrid då PSG avgjort med flera matcher kvar att spela. Positivt är å andra sidan att PSGs slagkraft i Champions League har ökat rejält de senaste åren även om de stora framgångarna uteblivit.

Champions League

Ligornas liga för de allra bästa bjuder på underhållning av yttersta kvalitet. De topplacerade lagen från de Europeiska ligorna får chansen att göra upp om titeln som Europas bästa lag. De stora ligorna har flera direktplatser medan mindre ligor som tex Allsvenskan bara får möjlighet att låta ett lag traggla sig igenom flera kvalomgångar innan man ens kan drömma om en plats i fotbollens finrum. Detta är arenan där de bästa lagen ställs mot varandra och det brukar också avspegla sig i kvaliteten på spelet.

Europa League

Den andra europeiska ligan heter Europa League och påminner om Champions League, men med skillnaden att här spelar de klubbar som ligger strax under Champions League nivå. När tex Allsvenskan får en kvalplats till Champions League för mästaren ges ytterligare 3 lag chansen att kvala till Europa League. Turneringen innehåller därför både storlag som misslyckats att kvala till Champions League såväl som mindre klubbar som skrällt sig in i Europa League.